Gurkdrink

Gurkdrinken är mycket renande, basbildande, närande, bra för njurarna, nervlugnande och slemlösande. Den hjälper till med att läka eventuella sår och inflammationer (katarrer) på slemhinnorna i hela mag-tarmkanalen. Därför är den mycket läkande för alla med mag-tarmbesvär såsom magsår, IBS, ulcerös colit, crohns sjukdom, tarminflammationer och liknande. Den neutraliserar urinsyra (vilket uppskattas av alla med gikt och reumatiska besvär), är bra mot både högt och lågt blodtryck och är mycket bra för lymfsystemet. Den stimulerar nybildningen av hud och naglar, men då behöver du dricka drinken dagligen under en längre period för att uppnå märkbar effekt.

Jag har funnit att den är särskilt renande och läkande för bukspottkörteln. Jämte maskros och kokosmjölk (av BRA kvalité  tex Garant’s eller Santa Maria’s i tetrapack och helst inte uppvärmd) är gurka bland det bästa man kan äta för att hjälpa kroppen att läka besvär och sjukdomar i bukspottkörteln. Problem med bukspottkörteln leder på sikt till; dålig matsmältning, näringsbrist, ögonproblem, cirkulationsbesvär, problem med blodsockerbalansen, diabetes, trötthet och framförallt depression m m.

Saker som belastar bukspottkörteln är – vitt mjöl; socker; läskedrycker; bakverk; kakor; kaffe; svart, vitt och grönt te (EJ örtte som är BRA!); godis; choklad; alkohol; stress; för lite motion; för lite vätskeintag; tobak; brist på råkost mm. Men det som belastar och stressar den allra mest är alla syntetiska sötningsmedel!

Prova att dricka Gurkdrinken dagligen i 2 veckor så kommer du ge dig själv möjligheten att må ännu bättre!

Så här gör du den:
1 l vatten
10 cm gurka
3 msk honung (ej flytande honung!)
¼ kruka färsk mynta
Mixa alltsammans i en mixer och låt det stå i kylen över natten med lock. Rör om innan du häller upp det i glas. Drinken håller sig fräsch ett dygn i kylskåpet. Istället för färsk mynta så kan man byta ut den och vattnet mot färdigbryggt och avsvalnat pepparmyntste. Önskar du få en starkare påverkan på gallfunktionen kan du även pressa i lite limesaft.
(RUBEN ANDERSSON)

Läs även Gurka