Dödsmedel

Med ”dödsmedel” menar jag sjukdomsframkallande föda, eller tillsatsämnen i födan och tillskott, som ”degenererar” (belastar och bryter ned) kroppen. Till dödsmedlen räknar jag även, förutom de du här kan läsa om under länkarna till höger (längst ner på sidan för mobiltelefoner och surfplattor!): alkohol, aluminium, aspartam, chips, godis, kalktillskott, kaffe, kolsyrade drycker, livsmedelstillsatser, läsk, mikrovågslagad eller –värmd mat, mjölk, popcorn, quorn, socker, soja, te (från tebusken – ej örtte!), transfetter, vitt mjöl, m m. 

Läs även Lagliga drogerLivsmedelsindustrinMjölk och Äta djur

Sedan finns det fler ”dödsmedel” men som inte kan räknas som föda: fluorkortisonläkemedelrökning, tungmetaller, smink, snus, solskyddsmedel, strålning (t ex vid mammografi och röntgen), vacciner, m m .

Det finns också givetvis i luften vi andas och vattnet vi dricker – men båda kan räknas antingen som livsmedel – om de är rena och friska – eller som dödsmedel – om de är förorenade och förgiftade! 

Liknande är det med kalcium och oxalsyra – beroende på från vilken källa vi hämtar det eller i vilket tillstånd vi äter det i. 

Tänk även på att det är av största vikt HUR du äter din föda vilket du kan läsa om i Optimal matsmältning.
(RUBEN ANDERSSON)