Kategori Dödsmedel

Salt

När jag tittar på olika matlagningsprogram på TV avslutas alla recept med att de häller i salt och peppar. ”Också lite salt och peppar.” – ”Och till sist salt och peppar.” – ”Nu behövs det bara lite salt och peppar så är…

Köttätande

Här kan du läsa hur köttätande påverkar din hälsa och vilken enorm belastning det är för hela Jorden. Jag rekommenderar dig att läsa texten från början till slut för bästa behållning. Klicka på länkarna nedan för att komma till önskat ämne. Fullvärdigt protein?…

Ägg

Jag hörde en gång en bekant säga: ”Man kan överleva på enbart ägg för det innehåller allt kroppen behöver förutom C-vitamin, men det kan man ta som tillskott.” Jag tänkte då för mig själv: åh herregud vilka magproblem och förstoppning…

Vinäger & Ättika

Det har marknadsförts kraftigt att äppelcidervinäger skulle vara ett riktigt universalmedel mot alla möjliga krämpor. Men det finns för och nackdelar med det mesta. Om man bara visar den ena sidan när man saluför något medel kan det tyvärr få…

Dödsmedel

Med ”dödsmedel” menar jag sjukdomsframkallande föda, eller tillsatsämnen i födan och tillskott, som ”degenererar” (belastar och bryter ned) kroppen. Till dödsmedlen räknar jag även, förutom de du här kan läsa om under länkarna till höger (längst ner på sidan för…

Raffinerade födoämnen

”Förtär blott det fullvärdiga, helgjutna! Undvik fragmenten!” (Are Waerland) Här kommer jag främst gå djupare in på två av alla raffinerade födoämnen, nämligen det vita riset och vitt mjöl. Men det finns givetvis fler raffinerade födoämnen man bör undvika så långt…

Fisk

Många vill göra gällande att fisk är nyttigt och ett bättre val än annat kött. På vissa sätt är det kanske det – särskilt om du byter ut t ex friterad kyckling eller skräp- och snabbmat mot fisk – men…