HEM    RUBENTEXTER    HÄLSA & LIVSKRAFT    HÄLSOSIDOR    KÄRLEKENS KONST    VISDOM    CITAT    TIPS    RECEPT    HUMOR   SÖK

För ett bättre liv

med Hälsa & Livskraft

Gurkdrink

(Denna hemsida är anpassad för Internet Explorer, Edge eller Mozilla Firefox)

 

Gurkdrinken är mycket renande, basbildande, närande, bra för njurarna, nervlugnande och slemlösande. Den hjälper till med att läka eventuella sår och inflammationer på slemhinnorna i hela mag-tarmkanalen. Den neutraliserar urinsyra, är bra mot både högt och lågt blodtryck och är mycket bra för lymfsystemet. Den stimulerar nybildningen av hud och naglar, men då behöver du dricka drinken dagligen under en längre period för att uppnå märkbar effekt.

 

Jag har funnit att den är särskilt renande och läkande för bukspottkörteln. Jämte maskros och kokosmjölk (av BRA kvalité tex Santa Maria's i tetrapack och helst inte uppvärmd) är gurka bland det bästa man kan äta för att hjälpa kroppen att läka besvär och sjukdomar i bukspottkörteln. Problem med bukspottkörteln leder på sikt till; dålig matsmältning, näringsbrist, ögonproblem, cirkulationsbesvär, problem med blodsockerbalansen, diabetes, trötthet och framförallt depression m m.

 

Saker som belastar bukspottkörteln är – vitt mjöl; socker; läskedrycker; bakverk; kakor; kaffe; svart, vitt och grönt te (EJ örtte som är BRA!); godis; choklad; alkohol; stress; för lite motion; för lite vätskeintag; tobak; brist på råkost mm. Men det som belastar och stressar den allra mest är alla syntetiska sötningsmedel!

 

Prova att dricka Gurkdrinken dagligen i 2 veckor så kommer du ge dig själv möjligheten att må ännu bättre!

 

Så här gör du den:
1 l vatten

10 cm gurka

3 msk honung (ej flytande honung!)

¼ kruka färsk mynta

Mixa alltsammans i en mixer och låt det stå i kylen över natten med lock. Rör om innan du häller upp det i glas. Drinken håller sig fräsch ett dygn i kylskåpet. Istället för färsk mynta så kan man byta ut den och vattnet mot färdigbryggt och avsvalnat pepparmyntste. Önskar du få en starkare påverkan på gallfunktionen kan du även pressa i lite limesaft.

 

Läs även GurkaRubentexter

Symbol för jordning

Livsmedel

 

© 2005 - 2020 Ruben Andersson